Бачка Паланка: 120 малишана на смотри о познавању саобраћаја

БАЧКА ПАЛАНКА: Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка реализовао је и другу фазу пројекта „Пажљивкова смотра”, који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.
д
Фото: Општина Бачка Паланка

У општинској смотри учествовала су деца предшколског узраста и ученици првог и другог разреда а окупила је око 120 малишана, саопштавају из општине Бачка Паланка.

Према информацијама члана Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка и координатора пројекта за општину Бачка Паланка Душана Танкосића, екипа предшколаца из Товаришева је победник у категорији такмичења за децу предшколског узраста, а тим ОШ „Здравко Челар“ из Челарева победили су у категорији такмичења за децу узраста првог разреда. Деца из ОШ „Алекса Шантић“ из Гајдобре однели су победу у категорији такмичења за децу узраста другог разреда.

Како је истакао, сва деца која су учествовала на општинској смотри су кроз игру и такмичење могла да чују шта је то што их чини безбедним у саобраћају. Такмичари који су представљали своје вртиће и школе су одабрани од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, према резултатима постигнутим у првој фази пројекта „Пажљивкова смотра“ – школској смотри. Победничким екипама општинске смотре, које ће представљати општину Бачка Паланка на регионалној смотри, уручене су дипломе и пригодни поклони.

У име Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка, Танкосић се захвалио свим учесницима у реализацији друге фазе пројекта, посебно Установи Културни центар „Бачка Паланка” на свесрдној помоћи приликом реализације општинске смотре. Честитао је свим финалистима који су показали изузетно знање из области безбедности саобраћаја, што најбоље показују скоро изједначени резултати екипа, а победницима је пожелео срећу на предстојећем регионалном такмичењу, све са циљем упознавања са основним правилима понашања у саобраћају, унапређења свести и понашања деце у саобраћају, као и доприноса смањењу ризика од могућих повреда.

        Т. П.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести