Бачко Градиште: Дан села уз крбање, паприкаш и ОК бенд

БАЧКО ГРАДИШТЕ:  Лане није одржана, из познатих разлога, тек две године раније уведена манифестација Дан села у Бачком Градишту. Зато се овде за сутра спрема богат програм.
2
Фото: Dnevnik.rs

- Овогодишње окупљање потврђује наше опредељење да све прерасте у традицију – каже секретар Месне заједнице Бачко Градиште Емина Брњеварац. - Нисмо се везали за било који историјски датум, већ смо одлучили да Дан села обележимо током јула по завршетку жетвених радова наших мештана, који тада имају више времена за релаксацију. Како у спортском центру „Ђорђе Тапавица Џоја“ имамо оптималне услове за организовање сеоске феште, нисмо се раштркали по улицама, већ смо се груписали на једном месту. Минуле две манифестације пу потврдиле да је програм по мери сусељана, па и ту нисмо много мењали.

Све почиње у 14 сати. Прво надметање биће „Бачко Градиште опен 2021“ у обарању руку. За популарно крбање је котизација 500 динара и влада велико интересовање.

- Два дана пре такмичења било је пријављено тридесетак такмичара, а пријаве су могуће до петка у подне. Исти је случај, што се тиче пријављивања „кулинара“, а котизација за такмичење у кувању свињског паприкаша је 3.000 динара по екипи. И за ово такмичење је завидно интересовање, јер су се већ пријавиле 23 екипе. У програму су креативне радионице за предшколце, а Удружење жена, које ове године обележава 35. рођендан, приредиће продајну изложбу ручних радова – најављује Брњеварац.

Око 19 сати је проглашење победника и уручење награда, а следи музички програм. Наступају фолклорци културно уметничких друштава „Ђерђеф“ из Зрењанина, „Ђидо“ из Бечеја, „Бранко Радичевић“ из Сирига и домаћини - „Ђердан“ из Бачког Градишта. Око 22 сата заказан је концерт популарног ОК бенда.  В. Јанков

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести