Батез обишао спортске терене у Кикинди

Кикинда: Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Кикинде Павле Марков обишли су спортски терен у Основној школи „Вук Караџић“ и затворени олимпијски базен у Спортском центру „Језеро“ у Кикинди. На обнови су заједнички радили Покрајина и ова локална самоуправа. Посетили су и Фудбалски клуб „Козара“ у Банатском Великом Селу коме су неопхподне нове клупске просторије.
b
Фото: Покрајинска влада

Владимир Батез је изјавио да је пракса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину да се пројекти на изградњи спортске инфраструктуре обиђу и да се од људи чује шта  им је најпотребније.

Покрајински секретар је обишао школске терене у ОШ „Вук Караџић“ и изразио задовољство због новог, модерног и мултифункционалног терена у чију реконструкцију  су Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Кикинда уложили осам милиона динара.

„У складу са приоритетима Покрајинског секретаријата за спорт је да подржи обнову отворених школских терена, поготову у школама које немају условне фискултурне сале“, рекао је Батез. 

Други завршени заједнички пројекат, вредан 11 милиона динара, је обнова унутрашњег базена у СЦ „Језеро“ у Кикинди, која је подразумевала замену кровних маски, антикорозивну заштиту делова кровне конструкције и замену плочица на базену.

Приликом посете ФК „Козара“ у Банатском Великом Селу, Батез је честитао на  уласку у националну Српску лигу.

„То је велики успех за један клуб у малом месту који већину играча добија из свог погона. Само са постојањем омладинских школа –а овде сам видео много деце – могуће је добити успешне сениоре“, рекао је Батез  након обиласка клуба где је имао прилике да види и неусловне клупске просторије.

Према речима руководства клуба, у коме тренира више од 100 младих људи, од деце најмлађег узраста, до сениора, више од 40 година није било већих улагања у објекте , а улазак у Српску лигу захтева више стандарде кад су у питању клупске просторије. Пројекат нове зграде је урађен, добијене су грађевинске дозволе и сада је потребан новац.

„Предстоји инвестирње у изградњу нове зграде у оквиру стадиона. Верујем да ћемо за кратко време конкретизовати неке ствари“, изјавио је Батез. Додао је да се захвалност дугује Фудбалском савезу Србије који је овом клубу дао привремену дозволу за такмичење.

Градоначелник Кикинде Павле Марков захвалио се Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на пруженој подршци у обнови спортских објеката, који су веома значајни за Кикинду.

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести