Батез у Остојићеву: Обнова спортских објеката приоритет

ЧОКА: Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Основну школу "Др Тихомир Остојић" у Остојићеву код Чоке, која данас прославља свој дан и, тим поводом, отворио реконструисани рукометни терен.
ostojicevo teren
Фото: vojvodina.gov.rs

Батез је изјавио да су Општина Чока и Основна школа пре две године предложили обнову школског спортског терена, који је био у лошем стању и небезбедан за наставу физичког васпитања, те да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао овај пројекат са 1,8 милиона динара.

Ово није једини пројекат који је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, преко конкурса за опремање, санацију, изградњу и адаптацију спортске инфраструктуре, реализовао у Севернобанатском округу. Осим у Чоки, то су и пројекти - балон сале у спортском центру у Ади, у Кикинди школски терен у ОШ "Вук Караџић" и санација затвореног базена у Спортском центру "Језеро", спортски терен у Новом Кнежевцу, где се планира и изградња спортске хале, ревитализација спортског центра "Партизан" у Кањижи, ревитализација фискултурне сале у школи у Сенти.

Фото: vojvodina.gov.rs

Нема општине у Севернобанатском округу у којој Покрајински секретаријат за спорт и омладину није реализовао бар један пројекат, рекао је Батез и нагласио да је ревитализација школских спортских објеката била приоритет.

Председница општине Чока Стана Ђембер захвалила се Покрајинском секретаријату за спорт и Владимиру Батезу што разумеју шта је, како је казала, проблематика спорта у урбано-руралној средини и малој девастираној општини као што је Чока.

Директор школе Антоније Цицмил захвалио се Покрајинском секретаријату што је препознао "здрав дух" који негују и подржао обнову терена, где ће деца моћи да се баве спортом. Према његовим речима, ова школа која данас прославља чак 247 година образовања у Остојићеву, изнедрила је многе спортске великане, као што су Моника Селеш, Виловски и Крстајић.

Похађа је око 200 ученика, а настава се одвија на српском и мађарском језику.

Основна школа, као и само насеље, име је добила по нашем књижевнику, историчару књижевности, музикологу, секретару Матице српске и декану Филозофског факултета у Скопљу, који се 1865. године родио у овом месту.

 

Пројекат „Фокус на Чоку“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Чока. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести