БЕЧЕЈСКА АКЦИЈА Шетња за здравље

БЕЧЕЈ: Друштво за борбу против шећерне болести општине Бечеј у четвртак по 12. пут организује целодневну акцију „Бечејска стаза здравља - БЕСТ“.
Akcija „Bečejska staza zdravlja - BEST“ Foto: Dnevnik.rs
Фото: Акција „Бечејска стаза здравља - БЕСТ“ Фото: Дневник.рс

Отварање је у 10,30 сати на централном градском тргу, после ће се одржати трке ученика млађег узраста бечејских основних школа. Од поднева до 16 сати је евидентирање учесника акције и шетња до обале Тисе и назад, након чега ће се мерити крвни притисак, ниво шећера у крви и телесна тежина.

- Одржавамо традицију превентивне контроле здравља, у априлу и крајем септембра, којом апострофирамо важност бављења физичком активношћу у процесу очувања здравља. Управо из тог разлога очекујемо неколико стотина учесника у акцији узраста од седам до 77 и више година - рекао нам је председник бечејског Друштва за борбу против шећерне болести Радослав Ивановић.

У преподневном делу ће у главној улози бити школарци, који ће по завршетку трка добити симбол здравља - јабуку, поподне је резервисано за одрасле. Акција није намењена само дијабетичарима, којих је у највећој потиској општини регистровано преко 3.500 и верује се да их је још толико. Акција се неће одлагати ни у случају кише. Свако себи може да одреди „стазу здравља“, а у актуелној акцији она ће бити од бечејске Градске куће, Зеленом улицом и Зеленим корзом до споменика Победа на шеталишту крај Тисе, где се налази контролни пункт са окрепљењем и освежењем. Одважнији могу шеталиштем да наставе до Шлајза и ушћа Великог бачког канала у Тису, а онда назад. Организатор акције је у сарадњи са Домом здравља обезбедио лекаре који ће давати потребне савете.      

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести