Бечејски планинари активни за Дан пешачења

БЕЧЕЈ: Планинарско друштво „Лесон“ у Бечеју укључило се у највећу овогодишњу акцију струковног савеза „Србије хода“, која се одржава у суботу, 14. септембра, поводом Дана пешачења.
p
Фото: S prošlogodiišnje šetnje bečejskih planinara

Тим поводом, позивају заинтересоване грађане да им се прикључе.

Скуп је на централном градском тргу и полазак је у 9 сати. Потребно је доћи нешто раније, како би се сви учесници акције евидентурали и упознали са програмом, сазнали смо од председнице бечејских планинара Мирјане Вуковић.

Није ово непознато бечејским планинарима, јер они сваку годину започињу пешачењем 2. јануара у 9 сати са Трга у центру града. И тада могу да се прикључе суграђани који нису чланови клуба и на креативан начин растерете нагомилане калорије из новогодишње ноћи.

Поред организоване акције, бечејски планинари саветују суграђане да свако према својим могућностима тог дана пешачи омиљеном стазом у излетишту, парку, шеталишти, да сваки корак буде радост. Није битна дужина. Некоме је и 100 метара прави „маратон“, али је битно да се на Дан пешачења с радошћу крене у природу и било би идеално да то прерасте у навику. Здравља ради, јер је пешачење најбоља превентива за здрав живот, поручују бечејски планинари.

В. Ј.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести