Бесплатан превоз за панчевачке пензионере

ПАНЧЕВО: Пензионери Града Панчева ускоро ће имати право на бесплатан градски превоз, једногласно је одлучено на недавно одржаној седници Скупштине града. То значи да ће Град субвенционисати ту категорију становништва превознику „Пантранспорт”, али још увек није познато о којој своти је реч.
p
Фото: Svi prevoznici lane su mnogo gubili zbog pandemije/Dnevnik (Vanja Fifa)

Апсолутна тарифна политика и одређивање категорија које имају право на регресирани превоз, у надлежности је Града Панчева и то је, заправо, уобичајена пракса, каже за „Дневник” директор „Пантранспорта” Радомир Видојевић.

Како додаје, они су ту да испуњавају своје уговорене јавно-приватног партнерства, као и обавезу која каже да морају да поштују тарифну политику.

Према речима Видојевића, „Пантранспорт” неће бити ни на каквим губицима, а о висини субвенције биће речи на следећој седници Скупштине града, која би требало да буде врло ускоро.

Тада ће се прецизније дефинисати обавезе и Града и нас као превозника, а верујем да ће се наћи неко решење које ће бити најбоље и за грађане, а и за нас као оператера, наводи наш саговорник.

Кад буду у потпуности дефинисане све категорије становништва које имају права на субвенционисани превоз, као и када буду имали предвиђене електронске карте, тек ће тада бити комплетна слика о структури и статистици путника који користе како градски, тако и међуградски превоз.

Очекујем да ћемо са тим подацима моћи да изађемо у другој половини године, најављује Видојевић.

Због пандемије коронавируса и тренутни оквирни подаци о броју корисника превоза „Пантранспорта” нису ни приближни очекиваним, будући да је током прошле године смањен број полазака, као и капацитети места у возилима.

Почели смо да радимо у најгорем могућем тренутку, 15. јуна прошле године, и поклопило се са отпочињањем другог таласа вируса, те смо тако у јулу имали поприлично велики број новозаражених, не крије незадовољство директор „Пантранспорта”.

Како додаје, њихова делатност је таква, нису могли да остану имуни на ефекте пандемије и на глобалне економске токове, тако да су и они патили.

Број путника на међумесним линијама није био ни приближно онакав какав смо очекивали да ће бити. У градском превозу је ситуација била нешто другачија и све смо лакше превазишли због субвенција, наводи наш саговорник.

Комплетан путнички превоз је лане доживео дебакл, потврђује директор панчевачке превозничке фирме.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести