Безбедне школске руте у Врбасу

ВРБАС: Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас представио је родитељима деце четири основне школе у Врбасу и Змајеву резултате и закључке пројекта “Безбедне школске руте”, кроз које су мапиране најугроженије локалције на путу од куће до школе којим се крећу ђаци.
Vrbas foto Jelena Ivanovic
Фото: Дневник/ Ј. Ивановић

Пројекат је уз подршку Општине Врбас, те Савет за безбедност саобраћаја спровео Центар за моторна возила, чији су саобраћајни инђењери на терену направили процену критичних тачака на којима је потребно унапредити безбедност учесника у саобраћају, поготово деце, тачније ученика.

Све локације су обележене и представљене на постерима у школама, као и на порталима, на којима се деца и родитељи могу информисати које су саобраћајнице несигурније и треба се обратити посебна пажња када се прелазе.

Заменица председника Општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја Миљана Штулић каже да су резултати овог важног пројекта који чине мапа критичних места и смернице које су упућене родитељима ученика које треба пренети децу, и смернице мере локалној самоуправи које треба да реализује општина Врбас.

-Циљ нам је да смањимо или у потпуности елиминишемо саобраћајне незгоде у којима учествују деца- каже Штулић.

М. Сћ

Nenad
28.05.2019 • 14:45
Nista vi niste i necete uraditi koliko mi vidimo.Ulica I.Milutinovica je najgora moguca,jutros zenu udario divljak jer je zurio na posao...zena preminula...pesacki se ne vidi,signalizacija 0,a kamiona vise nego na autoputu...sramota...
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести