БИЋЕ ПОСЛА ЗА ТЕМЕРИНЦЕ За опремање индустријске зоне од Покрајине 60 милиона динара

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић састао се данас у Темерину са председником Општине Младеном Зецом, са којим је потписао уговор о пројекту инфраструктурног опремања индустријско-пословне зоне у Темерину у вредности од 104,8 милиона динара, саопштено је из Покрајинске владе.
1
Фото: Покрајинска влада

Софић је том приликом нагласио да је ово један од укупно два одобрена пројекта за општину Темерин на конкурсу за суфинансирање индустријско-пословних зона. Реч је о изградњи секундарног канализационог вода у Улици цара Лазара, источно од Новосадске улице, до радне зоне у блоковима 21 и 26 у Бачком Јарку, у дужини од 1,9 километара, за шта је Секретаријат  определио 60 милиона динара.

„Данас смо потписали уговор о суфинансирању изградње канализационе мреже, а у наредном периоду биће реализовано потписивање другог одобреног пројекта за општину Темерин. У питању је реконструкција саобраћајнице, такође у Улици цара Лазара, у насељу Бачки Јарак, у дужини од 1,3 километра, те проширење коловоза на деоници укрштања Новосадске улице и државног пута IIA-102. За ту намену издвојили смо 90 милиона динара“, поручио је Софић током састанка са Зецом и нагласио да ће се тиме омогућити бржи проток саобраћаја у две траке, што је од изузетног значаја за Темерин, али и компаније које већ послују или намеравају да инвестирају у овој зони.

Фото: Покрајинска влада

Софић је најавио и нова улагања током 2024. године и додао да ће ресорни секретаријат за опремање индустријских зона определити додатних 500 милиона динара.

Фото: Покрајинска влада

Председник Општине Темерин Младен Зец казао је да су одобрени пројекти приоритет и да је реч о зони која запошљава више стотина људи. Он је изразио захвалност на подршци коју Покрајинска влада пружа локалним самоуправама.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести