Бољи пут ка Девојачком бунару

ВЛАДИМИРОВАЦ: Локална самоуправа посебну пажњу поклања комуналном уређењу другог по величини насеља у општини Алибунар. Владимировац је смештен на падинама Делиблатске пешчаре и на највећој је висини такозване европске Сахаре.
Asfaltiranje u Vladimirovcu su platile „Vetroelektrane Balkana” Foto:Dnevnik.rs
Фото: Асфалтирање у Владимировцу су платиле „Ветроелектране Балкана” Фото: Дневник.рс

Са јужне стране село је окружено карактеристичним биљним растињем, а са северне стране испод магистралног пута су два ветропарка „Малибунар“ и „Алибунар“.

Због занимљиве панораме овде се заустављају бројни моторизовани туристи на међународном путу према Вршцу и Темишвару. На излазу из села пре више десетина година изграђен је пут од десетак километара према чувеном излетишту Девојачки бунар. Део тог пута улицом Братства јединства од 1,6 километара био је са искрзаним ивичњацима и несигуран за саобраћај бројних возила из Панчева и Београда, чији власници имају у излетишту викендице.

Агилно општинско руководство је смогло снаге да ту трасу асфалтира и ових дана београдски АД „Хидросистем“ је у завршној фази полагања асфалтне подлоге широке пет метара, а средства је обезбедио извођач радова у изградњи ветропаркова ДОО „Ветроелектране Балкана“ са седиштем у Београду. У општинској локалној самоуправи истичу да ће овим омогућити квалитетнији саобраћај према овом гласовитом излетишту у срцу Делиблатске пешчаре.

Задовољни су што је тај посао урађен на прагу туристичке сезоне, јер су бројне манифестације које Туристичка организација и Општина Алибунар организују управо на Девојачком бунару – од Првомајског уранка, па до дубоко у јесен. Сваког викенда овде борави велики број излетника, љубитеља природе, чистог ваздуха и лепота печаних дина и увала, па је то прилика да се организују културно-забавни догађаји као што су Сабор пчелара, музичко такмичење тамбураша и друге. Асфалтирање  улице и прелаза омогућиће бржи и безбеднији долазак туриста и посетилаца овог краја. 

Р. Јовановић

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести