Божић обишао радове на изградњи бунара у Инђији

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је данас општину Инђија, са чијим је председником Владимиром Гаком разговарао о пројектима који се реализују уз помоћ Покрајинског секретаријата за пољопривреду.
poljoprivreda
Фото: Покрајинска влада

Након састанка, Божић и Гак су обишли радове на изградњи бунара, као и фабрику воде у Инђији.

Секретар Божић је рекао да је ово најбољи показатељ сарадње локалне самоуправе на основу које се граде стандарди који су у складу са покрајинском подстицајном политиком.

"Након реализације овог пројекта, уз већ изграђене бунаре, које је такође Секретаријат суфинансирао, укупна вредност  инвестиција из покрајинског буџета износиће преко 40 милиона динара. Крајњи циљ ових инвестиција јесте постизање стабилности у раду водоизворишта, што ће становници Инђије моћи да осете кроз континуирано и сигурно снабдевање водом током целе године“, истакао је Божић.

Председник Општине Инђија Владимир Гак подсетио је да у претходном периоду многа насеља у општини Инђија нису имала воду, и нагласио да су се иницијатива и напоран рад испалатили, те да овакви подухвати представљају историјски тренутак.

"Реализацијом ових пројеката решили смо комплетно водоснабдевање у Инђији“, рекао је Гак и додао да је изградњом бунара обезбеђен повећан капацитет инђијског изворишта. Такође, омогућено је да у току целе године потрошачи у насељима у општини Инђија имају довољне количине воде задовољавајућег притиска, то јест да се водоснабдевање одвија без рестрикција.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести