Британски хумантарци опремили библиотеку у панчевачкој школи

ПАНЧЕВО: Уз помоћ донације британске Хуманитарне фондације „Raymond Nicolet Trust”, која је обезбедила 4.000 фунти, реновирана је библиотека у панчевачкој Основној школи „Јован Јовановић Змај”, која је опремљена новим намештајем и књигама. Такође, уређен је и кабинет за информатику, односно хоблован је паркет, окречени су зидови и обезбеђени нови столови.
e
Фото: Dnevnik (V. Fifa)

- Задовољство ми је што сам овде, што могу да видим новоуређену библиотеку, драго ми је што можемо да помогнемо образовању младих умова који су будућност Србије - рекао је директор маркетинга Хуманитарне фондације Фиаз Мир, додајући да се међу том панчевачком децом можда налазе будући премијери и министри који ће одвести Србију у бољу будућност.

Поводом обиласка нове библиотеке и информатичког кабинета, ученици те осмолетке приредили су приредбу за госте из Британије.

- За нашу школу ова помоћ много значи јер је школа стара и, како је време пролазило, библиотека је доспела у све лошије стање, па ни деца нису желела толико да у њу одлазе - рекао је директор Владимир Марковић. - Како је ушла нова енергија, сад дечица врло радо долазе у библиотеку. Веома је важно што је Фондација сарађивала са извођачима, људима који су правили намештај, хобловали паркет и кречили, а ми смо давали идеје које су они испунили.

У знак сећања на тај сусрет, представницима Фондације директор Марковић поклонио је слику која је резулат заједничког рада ученика. Гости су школи поклонили лампу, а представник Фондације Фиаз Мир рекао је да она симболише осветљен пут ка успешној будућности.

          Л. Р.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести