Цела Војводина као туристички производ

КАЊИЖА: Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић са сарадницима посетио је Кањижу где је након разговора са челницима општине изјавио да је видео многе ствари које се могу применити у новој Стратегији развоја туризма на територији АП Војводине.
д
Фото: Dnevnik.rs

Иванишевић је са домаћинима обишао гарни хотел „Арт“, где је констатовао да објекат који је у власништву локалне самоуправе, јесте пример како у неким локалним самоуправама се може понудити могућност развоја туризма.

- Мислим да су то ствари које нас карактеришу, да морамо да радимо заједно, да делимо проблеме, али и добра искуства. У Старој Пазови у којој смо били претходног дана и овде у Кањижи, то су добри примери организације туристичке понуде и мислим да

Војводину као јединствен туристички производ морамо понудити заједно. Страним туристима којима се надамо после пандемије цела Војводина мора бити један производ , где ће надамо се провести више од пет дана и потрошити значајно више новца, али им морамо предочити шта су то предности које Војводина нуди - нагласио је Иванишевић. 

Он је рекао да је од председника општине и његовог заменика Роберта Фејстамера и Небојше Ракића упознат са реализацијом пројекта Војвођанске рвачке академије која ће допринети развоју спортског туризма, као и да се располаже са парцелом од четири хектара на коме треба да се развија прихватљив концепт породичног туризма, односно, породичних хотела, при чему ће користити бањске садржаје, али и садржаје за децу и спортисте.

- Морамо у Кањижи понудити још више и од бањског туризма и драго ми је да постоје планови за развој виших облика туризма и ту смо да помогнемо општини у тим идејама - обећао је Иванишевић.


Дигитални маркетинг

Ненад Иванишевић је најавио да ће се заједно радити да речни прелаз буде успостављен што је могуће брже и да боље функционише. 

- Договорили смо се да ћемо из средстава Покрајинског секретаријата расписати конкурс за све локалне самоуправе које желе да добију новац за дигитални маркетинг, да боље промовишу своју туристичку понуду, јер мислим да је то веома важно. Данас сваки туриста пре свега оде на интернет када хоће да се информише о туристичкој понуди и зато мислимо да је веома значајно да повећамо нашу дигиталну видљивост - рекао је Иванишевић.


Покрајински секретар др Ненад Ивенишевић је истакао да Република Србија води рачуна о свим привредницима, те да смо међу првима у условима пандемије имали пакете помоћи за исплату минималних зарада, да су управо кренуле исплате у оквиру новог пакета подршке. Према речима Иванишевића пакети помоћи су дефинисани за све запослене и у ситуацији када се Секретаријат на чијем сам челу бави привредом, туризмом, запошљавањем и телекомуникацијама, схватамо погођеност туристичких агенција и других, али с друге стране имамо проблем што неки људи нису у систему, јер нису хтели да се запосле, нису хтели да оснују фирме.


Развој уз Тису

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер и његов заменик Небојша Ракић предочили су расположиве потенцијале и планове за улагања на реци Тиси, будући велнес центар и друге садржаје.

У претходном периоду општина Кањижа и привредници из наше средине су добили значајна средства у виду подршке, па и у наредном периоду очекујемо да заједнички реализујемо наше пројекте. Дајемо све већи значај развоју туризма уз реку Тису, где је неопходно отварање речног граничног прелаза, наставак улагања у камп и друго - рекао је Небојша Ракић.


- Ми ћемо вероватно 23. априла расписати конкурсе за запошљавање и идеја јесте, како можете превазићи сваку следећу ситуацију, а да будете корисник државне помоћи. Једноставно, оснујте фирму и запослите се, па када не дај боже дођемо у овакву ситуацију, а срећом имамо државу која брине о привредницима, можете бити корисници државне помоћи. Туристичке агенције и сви ми морамо да схватимо да је корона овде, не знамо кад ће проћи, а пошто вакцинација добро иде користим прилику да позовем све грађане да наставе са вакцинацијом. Не можемо да продајемо страна тржишта, али можемо да продајемо оно што имамо овде и ако гледамо Тису, Дунав, Фрушку гору, немамо чега да се стидимо - поручио је др Ненад Иванишевић. 

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.2146
Најновије вести