– Нисам дошао да се такмичим већ да се дружим, а добро друштво и хладно пиво показало се да је најбоље - вели Никола Бурсаћ, кувар најбољег паприкаша за 2022. годину. Никола је добио пехар, котлић, поклон-пакете спонзора, слику на платну, ваучер ауто-школе у вредности од 30.000 динара, вечеру за четири особе, велнес викенд и бродић Апатинка на располагању у трајању од једног часа.
Другопласирани Иван Сењи исказао је велике похвале организаторима, и захвалио се на поклонима спонзорима.
– Хвала свима што сте нас тако лепо угостили, изузетно сам срећан човек и видимо се и догодине - рекао је трећепласирани Звонко Барић.
Такмичило се четврдесет кувара, сви који су на претходним квалификацијама прошли у финале. Овогодишњи жири био је у саставу: Никола Савић из Новог Сада, и Владимир Ловрић и Петар Поповић из Апатина, сви искусни у такмичењима у кувању рибљег паприкаша.
В. Х.