ЧЕТРНАЕСТ ГОДИНА ЗРЕЊАНИНСКОГ ПОСЛОВНОГ КРУГА Добро послују и мисле на друге

ЗРЕЊАНИН: Удружење Зрењанински пословни круг (Зрепок), које окупља овдашње водеће привреднике, обележило је недавно 14 година постојања и рада традиционалним коктелом.
1
Фото: Ж. Балабан

Била је то прилика да се сумирају резултати у претходном периоду и јавности представe нови члан и пријатељ Зрепока, те и да се промовише иницијатива којом ће се ово пословно удружење у наредном периоду бавити.

– Година која је за нама, у пословном смислу, била је пуна изазова и турбуленција, но срећом, за чланице Зрепока, ипак успешна, и надамо се да ће таква бити и ова. Сваки покушај предвиђања шта нас чека у будућности више би личио на гатање него на планирање – истакао је председник Зрењанинског пословног круга Борислав Умићевић.

Удружење је прошле године наставило са активностима, као што су „Летња стручна пракса“ и акција „Да се лакше дише“.

– Подржали смо и Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ“, „Здрав живот“, али и клуб Хенди спорт. Учествовали смо у раду Пословног савета града, а подржавамо и рад Уније послодаваца и ИКТ кластера. Ове године ће нам у фокусу бити васпитање и образовање. Сматрамо да је то важна тема за развој ове заједнице и средине – додао је Умићевић.

О важности образовања као кључног покретача друштвеног напретка и развоја говорио је Алек Кавчић, председник истоимене фондације. Иницијативи о бесплатном образовању за све, коју ова фондација већ промовише, прикључио се и Зрепок, сматрајући да је образовање темељ развоја друштва.

– Бесплатни уџбеници су нешто на чему радимо већ годинама. Има школа и на територији Зрењанина које су се прикључиле нашој иницијативи, а у наредном периоду фокус ће нам бити на наставницима – изјавио је Алек Кавчић.

Нови члан Зрепока, који је представљен јавности, јесте Николин Сурдућан, оснивач фирме „General solution“, а нови пријатељ ове пословне асоцијације је угледни зрењанински адвокат Ђорђе Матић.

Свечаност су увеличали ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“, а специјални гост је био чувени глумац Тихомир Станић.

Текст и фото: Ж. Балабан 
 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести