Ђаци из Врбаса највише знају о саобраћају

СИЛБАШ: Основна школа „Браћа Новаков“, уз подршку Савета за безбедност саобраћаја бачкопаланачке општине и АМСС, била је домаћин окружног такмичења основаца у акцији „Шта знаш о саобраћају“.
д
Фото: Dnevnik.rs

На овом такмичењу које се састојало из теоретског и практичног дела, вожње бицикла на полигону, учествовали су ђаци који су победили на општинским такмичењима, укључујући и Град Нови Сад.

После сабирања бодова освојених на тестовима из познавања саобраћајних прописа и знакова, као и вожње бицикла на „полигону спретности“ убедљиво су победили ученици Основне школе „20. октобар“ из Врбаса који ће у појединачној конкуренцији, а у све четири категорије представљати Јужнобачки округ на Републичком такмичењу „Шта знаш у саобраћају“ које ће се крајем маја одржати у Београду.

У категорији Б група за дечаке прво место освојио је Милош Хусар  (Врбас), други је био његов друг из школе Никола Вујовић, а треће место освојио је Филип Јонаш из новосадске ОШ „Јован Даничић“. У категорији Б група за девојчице прво место освојила је Теодора Деспотовић (Врбас), друга је била њена школска другарица Олга Делибашић, а треће Лана Граовац, из Обровца.

У категорији Ц  најбољи је био Вукашин Вујовић (Врбас), друго место припало је Милану Ћурчићу ученику ОШ „Иван Гундулић“ из Новог Сада, а треће место освојио је Дарко Цинкоцки из Бачке Паланке. У категорији Ц код девојчица најбоља је била Катарина Којовић из Врбаса, друга је била њена школска другарица Анастасија Бабовић, док је треће место освојила Бојана Марцикић из Бачке Паланке.

Милорад Париповић, председник Савета за безбедност саобраћаја бачкопаланачке општине и Ђока Милић, директор ОШ „Браћа Новаков“, који је успешно водио такмичење, саопштили су да су се на Републичко такмичење „Шта знаш у саобраћају“, а реч је о појединачном такмичењу, пласирали: Милош Хусар, Теодора Деспотовић, Вукашин Вујовић и Катарина Којовић сви из ОШ „20. октобар“ из Врбаса, а та школа је и екипни победник окружног такмичења у Силбашу, за шта велике заслуге, свакако има и њихов професор Славољуб Колашинац.

М. Суџум

EUR/RSD 118.0660
Најновије вести