Дан Општине Пећинци и храмовна слава

ПЕЋИНЦИ: Дан општине Пећинци и храмовна слава обележени су  у Пећинцима.
д
Фото: Општина Пећинци

Након богослужења у храму посвећеном Преносу моштију Светог Оца Николаја, председник Привременог органа општине Жељко Трбовић упутио је честитку грађанима, поводом 60. годишњице од формирања ове општине. Због епидемиолошке ситуације изостали су бројни културни програми и спортске манифестације поводом Дана општине.

- Навикли смо да се окупљамо, јачамо јединство у нашој малој локалној заједници и са обновљеном енергијом, свако на свој начин, настављамо борбу за бољи живот у нашој општини, али биће још много успеха и повода за славље - рекао је Трбовић.

У општини Пећинци привреда се прилагодила и наставила да ради, што ће у многоме олакшати економски опоравак, а ниједна започета капитална инвестиција, попут гасификације, обнове школа и изградње вртића не само да није заустављена, већ се практично реализује у предвиђеним роковима, потврдио је Трбовић.

- Данас када се осврнемо иза себе видимо да је општина Пећинци од оснивања прешла невероватан пут, од мале руралне средине до општине која је симбол убрзаног индустријског развоја. Ако останемо јединствени, одговорни и посвећени унапређењу услова за живот у нашој локалној заједници, сигурно не постоји циљ који не можемо достићи – поручио је Трбовић.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести