ДАНАС ПОЧИЊЕ ДРУГА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У ЗРЕЊАНИНУ Ево шта она подразумева

ЗРЕЊАНИН: Успешно је завршена прва фаза Пројекта пречишћавања воде у Зрењанину.
1
Фото: Printscreen/youtube/Vojvodinauživo

Тим поводом, градоначелник Симо Салапура је посетио компанију “Pannonian Water доо“ и том приликом разговарао са руководством.

Градоначелник је током обиласка фабрике рекао да локална самоуправа има одличну комуникацију са инвеститором и да је убеђен да ће овај пројекат донети грађанима Зрењанина здраву пијаћу воду.

„ Задовољни смо са првом фазом, настављамо да радимо даље, уверени смо да заједно са инвеститором можемо да решимо овај историјски проблем, када је у питању снабдевање здравом пијаћом водом у граду Зрењанину, наравно уз помоћ Владе Републике Србије и Покрајинске владе. Свакодневно комуницирамо са инвеститором, који је уложио огромна средства у овај пројекат и уверени смо да ће испунити уговорне обавезе. Као и до сада, када је овај пројекат у питању, све што смо радили, радили смо у циљу да грађани Зрењанина добију исправну воду, а не зарад политичких поена“, поручио је градоначелник Салапура.

Радови у оквиру друге фазе реализације овог пројекта,почињу данас, када је потребно искључити постројење са градске водоводне мреже.

„ На крају смо прве фазе изградње, која је подразумевала пројектовање и изградњу новог предтретмана воде и резервоара за пречишћену воду довољног капацитета, то смо испратили тестовима и можемо да кажемо да смо задовољни резултатима. Друга фаза подразумева инсталацију нове опреме, као и рехабилитацију инфраструктуре и оптимизацију програма процеса, који би на крају требало да обезбеди водоснабдевање у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће. Вода треба да се искључи са постројења, са дистрибутивне мреже, водоснабдевање ће поново преузети  ЈКП „Водовод и канализација“, а када завршимо са рехабилитацијом постројења поново се враћа водоснабдевање преко фабрике. Циљ је да имамо довољне капацитете и што се тиче квантитета и што се тиче квалитета воде.“, поручио је директор фабрике Александар Савин

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ преузеће водоснабдевање данас, током вечерњих сати.

Анализу пречишћене воде из водоводне мреже врши Завод за јавно здравље Зрењанин.

Војводина уживо

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести