„Дани пива” Зрењанину донели четири милиона евра

ЗРЕЊАНИН: Око 400.000 људи, програми на 15 локација, без иједног већег инцидента, са пребукираним смештајеним капацитетима, кратак су резиме недавно завршених 32. „Дана пива“ у Зрењанину која је била тема конференције за новинаре у градској кући.
Koncertu „Bijelog dugmeta” prisustvovalo 54.000 ljudi  Foto: danipiva.rs
Фото: Концерту „Бијелог дугмета” присуствовало 54.000 људи Фото: данипива.рс

Присутнима су се обратили градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић,помоћник директора Туристичке организације града Зрењанина Сања Петровић и ПР “Дана пива” Јадранка Јанковић Нешић.

„Читав низ различитих догађаја на 15 локација, са преко хиљаду учесника, за све генерације, и остварен највиши ниво безбедности, без иједног већег инцидента, изузетан је резултат наше манифестације. Нажалост, нисмо успели да оборимо рекорд што се тиче посете, није нас време послужило, али смо ипак неке рекорде оборили“, изјавио је Чедомир Јањић.

Он је рекао да је петак био најпосећенији јер је по полицијским проценама манифестацију псоетило више од 100.000 људи, док је субота подбацила што се очекивања тиче због лошег времена, па је велики део програма био отказан.

„Манифестацију је током седам дана посетило неких 400.000 људи, што сматрам сјајном посетом која оправдава све наше напоре да “Дани пива” буду међу три највеће туристичке манифестације у Србији“, казао је зрењанински градоначелник.

Само од закупа штандова остварени приходи од 11,6 милиона динара, што је веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестацији Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина

Он се захвалио Полицијској управи Зрењанин, људима који су радили на обезбеђењу и организацији догађаја и концерата, јавним градским службама, на добро одрађеном послу.

„Веома сам задовољан како је све протекло, смештајни капацитети су били пребукирани, много је гостију било и из иностранства и мислим да је ово најбољи показатељ нашим предузетницима где треба да улажу, јер очигледно је да Зрењанину недостају смештајни капацитети, не само када су “Дани пива”, већ је проблема са смештајем гостију било током целог лета“,  оценио је Јањић. 

Он је подсетио и на нове садржаје на “Данима пива”, посебно се осврнувши на презентацију градова из Мађарске на Тргу слободе и међународни стручни симпозијум о пиварству. Први финансијски ефекти манифестације, по његовим речима, такође су веома повољни.

Thumbnail

Са конференције за новинаре  Фото: зрењанин.рс

„Само од закупа штандова остварени су приходи од 11,6 милиона динара, што је веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестацији. Очекујемо индиректне приходе и од ПДВ-а, имамо и неке процене економских стручњака да је преко 4 милиона евра ушло у град, односно да је толика потрошња остварена током манифестације, што је такође сјајно. Претпостављам да су задовољни и закупци и они који се баве различитим врстама услуга“,  напоменуо је градоначелник, подсетивши да је овакав концепт “Дана пива” направљен пре три године, те да ће се он даље унапређивати, о чему се размишља већ за наредне, 33. “Дане пива”.

Помоћник директора Туристичке организације града Зрењанина Сања Петровић подсетила је да један од рекорда оборен на концерту Зрењанинске филхармоније, када је, по неким проценама, на Тргу слободе било око 20 хиљада људи, док је концерту “Бијелог дугмета” присуствовало 54 хиљаде људи.

„Није то ни најважније, већ да смо ми успели да, својом гостопримљивошћу, гостољубивошћу и срдачношћу, пошаљемо из града јако лепу слику, да су наши гости понели најлепше утиске и то ће у наредном периоду сигурно бити покретач и неких будућих долазака туриста у наш град. Програм смо конципирали тако да задовољи све критеријуме, различите циљне групе и све старосне структуре и управо је то оно што разликује “Дане пива” од свих других манифестација у нашој земљи“, истакла је Петровић. 

А. С.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести