ДИЈАНА БРУСИН из Кумана ДОБИТНИЦА „Светосавске награде” Посвећеност и залагање у раду са децом

КУМАНЕ: Међу 32 добитника „Светосавске награде“, коју додељује Министарство просвете појединцима и институцијама за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, нашла се и мастер васпитачица из Кумана Дијана Брусин. Награду је добила за изузетно залагање у раду са децом и посвећеност професионалном развоју.
а
Фото: Приватна архива

„Дијана је објавила и презентовала 28 ауторских стручних радова и тиме дала значајан допринос у домену стручног усавршавања и представљања примера добре праксе. Једна је од двоје запослених у предшколским установама у Србији са стеченим стручним звањем - високи педагошки саветник“, наведено је, поред осталог у образложењу.

Дијана Брусин је запослена у Предшколској установи ,,Пава Сударски“ из Новог Бечеја, а ради у вртићу ,,Миленко Титин“ у Куману, у узрасно мешовитој групи. Ангажована је и у Школској управи Зрењанин као саветница - спољна сарадница за предшколско васпитање и образовање. После европске и националне награде квалитета еТwinning  пројекта, балканске награде „Најбољи наставник екс Југославије“, сада је стигла и „Светосавска награда“.

- Пријава за награду потекла је од Актива педагошких саветника Србије, састављеног од просветних радника који су напредовали у једно од четири звања. Тим пре је ова награда за мене још вреднија – каже Дијана Брусин и додаје да ово доживљава као награду свим њеним колегама са стеченим звањем јер су постали уважени и видљиви.

Стећи једно од четири звања није лак процес. Поред испуњења захтевних услова, пролази се кроз бројне процене различитих институција.

-У држави нас са једним од четири звања има укупно 797, што је изузетно мали број просветних радника - истиче Дијана Брусин.

Актив педагошких саветника Србије је, иначе, окупио педагошке саветнике свих образовних установа, од вртића до средњих школа, са идејом холистичког приступа сагледавања образовног система и међусобног умрежавања, и као такав је јединствен у Србији.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести