Додељене годишње награде Општине Ковачица

КОВАЧИЦА: Додељена су традиционална годишња признања општине Ковачица за допринос у култури за 2021. годину, по конкурсу који је расписао Савет за културу општине Ковачица.
д
Фото: Општина Ковачица

На конкурс су установе, институције и појединци предлагали појединце, колективе и пројекте који су лане остварили запажене резултате у области културе, а о пријавама је одлучивала стручна комисија.

Награде су додељене у Галерији наивне уметности Ковачице, а уручили су их заменик председника општине Петар Вишњички, помоћница председника општине Маријана Мелиш и председник Савета за културу Бранислав Атанацковић.

Добитник награде за животно дело за ликовно стваралаштво је Ана Књазовиц Михајловић из Ковачице, а постхумно за допринос развоју и промоцији културе добитник признања је Јано Коларик из Падине.  За најбољи пројекат награђено је удружење грађана „Година Пупина” из Зрењанина, а од колектива награђени су за музичко стваралаштво оркестар Дома културе „Доина” из Уздина и књижевно стваралаштво „Банатска петица” из Црепаје.

Од појединаца за ликовно стваралаштво награђени су Адам Мезин из Уздина, за књижевно стваралаштво Ђурица Крстин из Ковачице, Јудита Бакота из Дебељаче и Маја Јовановић из Дероња, за музичко стваралаштво Имре Декањ из Дебељаче и Вићентије Атанацковић из Црепаје, за позоришно стваралаштво Фуад Табучић из Београда и за изворно народно стваралаштво Здента Обшуст, Зуза Ђуриш, Зузана Масарик и Зузана Котваш из Падине. Посебна признања за промоцију општине Ковачица додељено је Олги Јанковић из Београда и за промоцију ковачичке општине у иностранству Мојмир Врлик из Словачке.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести