Дому здравља Ковачица стигло ново санитетско возило

Директор Дома здравља др Предраг Винковић истиче да је ово пето санитетско возило којим располаже Служба хитне медицинске помоћи и има најмодернију пратећу опрему, мобилни ЕКГ апарат и дефибрилатор
1
Фото: Дому здравља Ковачица стигло ново санитетско возило  Фото: Општина Кањижа

КОВАЧИЦА: Међу војвођанским здравственим установама којима је Покрајинска влада обезбедила најсавременија санитетска возила је и Дом здравља Ковачица, па су кључеви возила уручени начелнику Службе хитне медицинске помоћи у овој установи др Живојину Соринелу. Вредност санитетског возила је пет милиона динара. 

Директор Дома здравља др Предраг Винковић истиче да је ово пето санитетско возило којим располаже Служба хитне медицинске помоћи и има најмодернију пратећу опрему, мобилни ЕКГ апарат и дефибрилатор, што је драгоцено приликом пружања помоћи у ургентним стањима.

- Ово је још једна позитивна ствар у низу мера Покрајинске владе. Свако ново улагање у здравство је увек добродошло. Разговарали смо са представницима Дома здравља Ковачица који су констатовали потребу за још једним теренским возилом мањег типа, за шта ће се побринути општина из сопственог буџета – рекао је председник општине Милан Гарашевић, оценивши да ће се тако заокружити потребе Службе хитне медицинске помоћи.

Општина Ковачица завршава и европски пројекат који се односи на особе са инвалидитетом, у оквиру којег ће се уложити 12 милиона динара да би се њима омогућило лакше кретање. Поред тога, у готово свим насељима улагано је у нову опрему и још ће се улагати, јер су грађани у коришћењу здравствених услуга упућени на Дом здравља, који им је увек на располагању, подсетио је Милан Гарашевић.

Директор Филијале РФЗО Панчево Драго Терзић констатује добру сарадњу са Домом здравља Ковачица, похваливши одговоран однос у пружању примарне здравствене заштите и наменско трошење средстава из буyета Републике Србије, опредељених за лечење осигураника из ове општине која се простире на 420 квадратних километара, од Идвора до Самоша.

И за здравствене раднике ДЗ Ковачица велики испит је била епидемија изазвана виросоим Ковид 19. Они су испунили очекивања, а ковид амбуланта при ДЗ Ковачица је имала 24- часовно дежурство и допринела спречавању ширења епидемије и по броју урађених тестова ковачичка општина, као мала општина је међу водећима.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести