Донације за децу из социјално угрожених породица

БЕЛА ЦРКВА: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је данас Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, и уручила им поклоне и донације.
1
Фото: Танјуг/Јелена Вучетић

Министарка је честитала празнике штићеницима и запосленима у Дому који обезбеђује дневни боравак за децу из социјално угрожених породица и прима ургентно жене и децу жртве насиља.

"Министарство трговине, туризма и телекомуникација иницира донације технолошких компанија за децу у домовима и прихватилиштима широм Србије. На овај начин, не само да наш најуспешнији сектор пружа позитиван пример друштвене одговорности и солидарности већ и мотивише децу да се заинтересују за технологију и дигиталну перспективу која им може омогућити бољи живот", поручила је Матић.

Она је указала на значај дигиталне писмености и безбедности, позвавши децу, као и друге штићенике Дома, да се о онлајн опасностима информишу путем Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, бесплатним позивом броја 19833.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је за Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви обезбедило фрижидер, замрзивач, машину за прање судова, као и пет ноутбук рачунара, док су деца добила и слатке пакетиће.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести