Друга бечејска кобасицијада окупила 23 такмичара

БЕЧЕЈ: У бази пријатеља ОФК „Бечеј 1918”, кафеу „Аруба“, одржана је Друга бечејска кобасицијада.
в
Фото: Dnevnik.rs

Осим овдашњих љубитеља фудбала и доброг залогаја придружили су се и учесници из Надаља, Чуруга и, наравно, престонице кобасицијаде Турије. То је допринело да Друга бечејска кобасицијада у званичној конкуренцији има 23 такмичара, потврдио нам је у име организатора Славиша Дабижљевић.

Поред 23 такмичарска пара осушених и надимљених кобасица, било је још толико оних ван конкуренције - да се мези док жири ради. Било је на трпези и других ђаконија, а није недостајало домаће „мученице“ од дуње, кајсије и крушке. И док су се пријатељи гостили као код куће, жири је имао „пуна уста посла”. Победничка кобасица добила је 99 од максималих 111 поена, тако да је победнички пехар припао Предрагу Ђорђевићу. Друго место освојио је Стеван Павлов, а трећим је морао да се задовољи Драган Кнежев.

- Кобасица је рађена по старом рецепту таста ми Ђорђа Ракића, који је био врхунски гастроном. Направљена је на фарми његовог сина Стевана. Ово је само потврда да се у нашим породицама квалитетно једе -  рекао је победник Предраг Ђорђевић, иначе заменик председника прволигаша са Тисе.


Мајстор Чварак

Мајстор Ивица Сурдучки, познатији по надимку Чварак, из Надаља, месар је који има услужну кланицу. Од новембра, када је почела сезона свињокоља, кроз његове руке, каже, прошло је око 350 свиња.

- Највећа је имала 412 килограма. Број јагањаца и прасића током читаве године и не знам. Донео сам моју кобасицу, али се у такмичењу нашло још десетак које сам припремао и надевао – каже Ивица Сурдучки Чварак.


Другопласирани Стеван Павлов је био спречен да присуствује кобасицијади, а трећепласирани Драган Кнежев и први човек ОФК „Бечеј 1918” нам је рекао:

- Имам мајстора који по мом укусу прави кобасицу. Последњих година припремам кобасице од мангулице, а овогодишња је била тешка око 160 килограма и мислим да то има значаја што је кобасица врхунска.

Бечејцима припадају похвале за организацију. Осим кобасица, причало се много и о фудбалу. И док се у фудбал сви разумеју, кад су кобасице у питање, сложили су се, ту су сви добри дегустатори, али за припрему је, ипак, важан мајстор.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести