Друга транша прехрамбених пакета за социјално угрожене у селима око Сомбора

Док социјално угрожени у граду свакодневне топле оброке могу да добију у Народној кухињи којом руководи сомборска градска организација Црвеног крста, нису занемарени ни они који живе на селима.
Град Сомбор
Фото: Град Сомбор

Тако је јуче уз помоћ активиста и волонтера Црвеног крста, кренула испорука друге транше прехрамбених пакета за социјално угрожене у насељеним местима и салашима на подручју Сомбора.

Почетку дистрибуције прехрамбених пакета присуствовао је и члан Градског већа задужен за област социјалних питања Дарко Смиљанић.

- Крећемо са поделом друге транше 550 прехрамбених пакета за наше најугроженије суграђане у 15 насељених места, као и у свим салашарским насељима. Садржај пакета је остао непромењен у односу на претходну траншу, а следећа испорука се очекује за два месеца - рекао је овом приликом Смиљанић.

Прехрамбене пакете који су јуче упућени у околна села, корисници социјалне помоћи моћи ће да преузму у својим месним заједницама. Пакети се састоје од по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенине, конзервираног поврћа и других прехрамбених потрепштина.      

М. Мћ

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести