Два дана „Ивањског цвећа” у Сивцу

СИВАЦ: Под покровитељством општине Кула, 22. манифестација „Ивањско цвеће” одржаће се 5. и 6. јула у Плавој сали Дома културе Сивац.
s
Фото: kula.rs

Након отварања изложбе слика Радета Павлова, у понедељак, 5. јула у 19,30 часова, почиње свечано отварање Фестивала. Народни оркестар Дома културе Сивац одржаће концерт „Свилен конац“, док ће чувари традиције приказати ревију народне ношње.

Другог фестивалског дана, од 17 часова у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу биће постављен изложбено продајни штанд Удружења жена „Вредне руке“ из Крушчића, Удружења креативних „Артка“ из Врбаса, Пчеларског удружења из Сивца, а грађани ће бити у прилици да чују и народне гусларе Душана Живковића и Радомана Јеловца.

Традиционално плетење ивањских венаца у црквеној порти заказано је за 19 часова, након којег ће уследити свечани концерт „Чувари традиције“ у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу. Крај манифестације резервисан је за паљење ивањске ватре.

- Манифестација има за циљ неговање фолклорног стваралаштва Срба староседелаца у Војводини. Стратешки овај фестивал има велик значај за Војводину, зато што веома мали број ансамбала негује аутентично стваралаштво Срба староседелаца у Војводини- наводе организатори.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести