Екоунија донирала 1.000 маски и 100 постељина Ковид болници

ПАНЧЕВО: Компанија "Екоунија" донирала је панчевачкој болници, која је претворена у цовид болницу, 1.000 заштитних маски и 100 постељина, а власник те фирме Александар Миловић казао је да су се као друштвено одговорна компанија одазвали на позив Штаба за ванредно ситуације.
korona kovid
Фото: Tanjug/Pixabay, ilustracija
Како је навео, одлучили су да активно учествују у борби против вируса корона донирањем медицинске опреме за болнице и ојачавање болничких капацитета.
 
Додаје да су до сада донирали КБЦ Драгиша Мишовић, болницу у Земуну, Новом Саду, Панчеву, Косовској Митровици, Дом здравља на Врачара, болницу у Бору, а планирају да исто учине и у болници у Смедереву.
 
Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву, казао је да иако је њихова болница добро опремљена са заштитном опремом и постељинама, с обзиром на повећан прилив пацијената у Цовид болници, постељина коју су добили ће наћи своје употребно место већ од сутра.
 
Градоначелник Панчева Саша Павлов захвалио је компанији "Екоунија" и навео да су донирали нешто што је нејнеопходније да би се заштитио здравствени систем.
 
Како је навео, осим Екоуније има још доста одговорних привредника, локалног карактера, који сходно својим могућностима помажу граду.
 
Павлов каже да су их позвали да им помогну одређеним донацијама и за пакете за пензионере који имају примања испод 30.000 динара и да се велики број њих и одазвало.
EUR/RSD 117.5725
Најновије вести