Електричне платформе ускоро у јавним објектима у Србобрану

СРБОБРАН:Два јавна објекта у Србобрану, зграда Скупштине општине и зграда Центра за социјални рад, ускоро ће бити прилагођени и потребама особа са инвалидитетом. У њима се ових дана реализују вредни пројекти адаптације, за које је обезбеђен новац из фондова Европске уније.
с
Фото: Србобран.рс

Укупна вредност планираних радова износи више од 15 милиона динара , од чега је 12,8 милиона динара намењено за радове у згради СО Србобран, а  2,3 милиона динара за радове у згради Центра за социјални рад.

У објекту на Тргу слободе, у западном крилу зграде, уз степениште у дворишту биће постављена електрична платформа за инвалидска колица. Такође, у оквиру постојећег тоалета биће формиран нови, који ће испуњавати потребе инвалидних лица, а радиће се и на отклањању препрека у самој згради како би посетиоци у колицима могли несметано да улазе у просторије.

-И источно крило зграде добиће лифт за потребе инвалидних лица, а на улазу у шалтер салу биће постављена још једна мања платформа. Двориште овог објекта такође ће претрпети одређене измене. Паркинг простор имаће видно обележена места за возила особа са инвалидитетом, тротоар у оквиру паркинга биће прилагођен, потпуно раван и са довољно простора за несметан пролаз од возила до поменутих платформи- кажу из србобранске општине.

У објекту Центра за социјални рад, у Улици Светог Саве, биће постављена нова платформа за лакши приступ особа са инвалидитетом пријемној канцеларији, као и надстрешница, а особама са инвалидитетом биће прилагођен и тоалет.

- Ови важни радови финансирају се средствима Европске уније, покровитељ је Министарство за европске интеграције, док локална самоуправа финансира мање додатне радове и обезбеђује потребне дозволе за реализацију инвестиције- наводе из општине Србобран.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести