Европски успех Следог спорт клуба Србија из Новог Кнежевца

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Следог спорт клуб Србије из Новог Кнежевца, једини који окупља поклонике овог занимљивог и корисног спорта, у коме се у природи заједно такмиче власници паса расе сибирски хаски на бициклима и колицима или трчању са псом, поносан је на најновије успехе својих чланова, остварене на Европском првенству следог спортова на сувом, које је одржано од 7. до 10.новембра у Мађарполању у Мађарској.
д
Фото: Жофиа Биро

Надметало се у више категорија, уз учешће 160 такмичара из 17 држава, а Ласло Домонкош је у категорији „бикејоринг мидле“ у којој такмичар наступа на бициклу и с једним псом, на стази средње дужине освојио  златну медаљу и титулу првака Европе. Ребека Шорђе је у истој дисциплини у конкуренцији жена освојила 3. место и бронзану медаљу.     

Такмичење је трајало три дана у исто толико етапа, преваливши укупно 42 километра, сваког дана по 14 километара што је, како објашњавају Ласло Домонкош и Ребека Шорђе, било прилично напорно имајући у виду неповољне временске прилике, јер се возило по киши и добрим делом по блату. То је дало посебну драж такмичењу и донело узбуђења, поготово што је било и непредвидивих ситуација.

Ласло Домонкош је првог дана трку завршио на првом месту са далеко најбољим временским резултатом од ривала, али другог дана је кренуло лоше.

Међународне трке паса одржаће се у суботу, 23. новембра на Златном врху у Новом Кнежевцу
Фото: Жофиа Биро

- Нисмо на време могли да стартујемо, јер је гума на предњем точку бицикла остала без ваздуха, што нисам раније приметио. Због тога сам закаснио на старт и добио казну од четири и по минута заостатка. Ипак, и поред тога што су конкуренти имали толико форе успео сам да сустигнем и обиђем све сем једног, па сам завршио на другом месту. Испред мене је завршио конкурент који је на крају у укупном пласману заузео друго место, а пошто сам трећег дана био најуспешнији освојио сам титулу првака Европе - испричао је Ласло Домонкош.

Две недеље раније на дводневном такмичењу у Рајнгерсу (Аустрија) Ласло Домонкош је освојио златну медаљу у вожњи бицикла с два пса, такође на стази средње дужине, а Ребека Шорђе је у дисциплини трчања са псом заузела треће место.

Захваљујући заљубљеницима и ентузијастима Следог спорт клуба Србија, Нови Кнежевац је нашао место на мапи поклоника овог спорта у региону. Међународна трка паса „Нови Кнежевац 2019“ одржаће се у суботу 23.новембра под покровитељством општине Нови Кнежевац. Трке паса приређују се у Новом Кнежевцу други пут, претходно неколико година одржаване су на Штранду крај Тисе у Кањижи. Зборно место предстојеће манифестације је на Златном врху у Новом Кнежевцу где се учесници очекују од 8 сати, а почетак трке је у 11 сати.

За све категорије припремљена је стаза од 4,5 километра. За чланове новокнежевачког клуба пријава је бесплатна, а за остале 350 динара. Поред учесника из Србије очекују се такмичари из Бугарске, Мађарске, Словеније и још неких земаља.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести