Фасада за полицијску станицу и расвета за гимназију у Апатину

АПАТИН: У току су радови на фасади зграде Полиције у Апатину за које је из општинске касе издвојено осам милиона динара. Помоћник председника општине задужен за инвестиције Јевто Милојевић каже да би радови требало да се заврше у августу.
1
Фото: Стара полицијска зграда уз фасаду добиће и нову столарију

- Зграда Полиције је стара стотину година и њена фасада се враћа у првобитни изглед. Оно што је зуб времена начео биће санирамо, према пројекту Покрајинског завода  за заштиту споменика културе под чијим надзором се радови изводе - предочио је Милојевић, наводећи да ће обнова зграде Полиције подразумевати и замену прозора, који ће бити у складу с некадашњом столаријом.

Новцем локалне самоуправе ускоро ће почети изградња паркинга за 50 возила код тржног центра „Идеа” у Апатину, вредни мало мање од пет милиона динара.

За око месец-два, очекује се да почне обнова путне инфраструктуре у Пригревици, где ће се асфалтирати Фабричка улица дуга километар. Ту инвестицију, казао је Милојевић, вредну девет милиона динара финансираће Министарство привреде, које ће објавити јавни позив  и извођача који ће улицу асфалтирати. У Пригревици ће бити још инвестиција, предочио је Милојевић, наводећи да ће бити замењена комплетна расвета у месту с ЛЕД сијалицама.

Фото: У Пригревици ће се мењати јавна расвета

- За те радове општина је добила од Управе за капитална  улагања половином фебруара ове године 25,5 милиона динара, што је довољно новца да се инвестиција заврши -предочио је Милојевић.

За разлику од те инвестиције, локална самоуправа ће учествовати у делу трошкова за постављање ЛЕД расвете за Гимназију „Никола Тесла”. Наиме, школа је недавно добила од Покрајинског секретаријата за  енергетику, грађевинарство и саобраћај 3,6 милиона динара, па ће ускоро бити објављен јавни позив. Очекује се да општина сноси 20 до 30 одсто трошкова.

Ново осветљење, каже директор Гимназије „Никола Тесла” Милан Дражић, биће постављено током летњег распуста, светлеће на 400 места у школи, око школске зграде, у фискултурној сали.

-  Очекујемо да се инвестиција исплати за шест година , а  уштеда у енергији оствари чак 80 одсто –навео је директор, рекавши да су ово значајни радови, јер током 40 година од када је објекат изграђен, у осветљење се није улагало.

З. Делић

Фото: Р. Хаџић

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести