Фестивал кобасица и домаће ракије у Белом Блату

БЕЛО БЛАТО: Шести фестивал кобасица и домаће ракије одржаће се у суботу, 9. фебруара, у Белом Блату, најављено је у Градској кући у Зрењанину.
kobasice belo blato
Фото: Promo

Програм фестивала представила је Јелена Јајић из Туристичке организације града Зрењанина.

Долазак такмичара и гостију је од 8 часова, следи доручак, а у 10.30 свечано отварање. Пола сата касније почиње такмичење у прављењу кобасица и избор најбоље ракије. Тачно у подне је ручак, и то свињски паприкаш и печена кобасица, а у 13 часова оцењивање и печење кобасица, изложила је Јајић део програма манифестације.

Од 13 до 15 часова планиран је караван „Банатска бајка 2019“. У програму учествују директор и ђаци Основне школе „Братство јединство“ Бело Блато, КУД „Ђерђеф“ Зрењанин, Певачка група „Филиграни“ и други. Проглашење победника и уручење награда је у 15 часова.

Организатори ове манифестације су Удружење кулинара аматера и неговалаца старих обичаја и заштитника животне средине и Месна заједница Бело Блато, у сарадњи са Градом Зрењанином, Туристичком организацијом града и Културним центром.

Драго ми је да смо део ове манифестације и учинићемо све да је даље унапређујемо. Желимо да покажемо да наши туристички потенцијали нису само у граду, већ и у селима. Ово је нови туристички производ, несвакидашња манифестација која је превазишла локалне оквире, коју ћемо здушно промовисати. И укључивање програма „Банатске бајке“ је наш допринос, а то ћемо укључивати у промоцију још неких села ове године, најавио је директор Туристичке организације града Зрењанина Зоран Љуботина.

Иштван Пожар из Удружења кулинара аматера најавио је да ће манифестација ове године бити знатно богатија културно - уметничким програмом. Он је посебно истакао да ће се водити рачуна о здравственој исправности производа који ће бити у понуди на манифестацији.

Председник Савета Месне заједнице Бело Блато Мирослав Маркуш подсетио је да се идеја о манифестацији родила са циљем промоције Белог Блата, које је прилично удаљено од урбане зоне.

Идеја је развој сеоског туризма и покушај да се покаже да није тако лоше живети на селу, већ да то има и своју лепшу страну, закључио је Маркуш.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести