Градиће се станови за избеглице у Кулпину

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ: Судећи по нацрту буџета општине Бачки Петровац за наредну годину реализоваће се многи инфраструктурни захвати.
д
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

Планирано је да се у буџетској 2019. години реализује 15 капиталних пројеката у овој локалној самоуправи.

Тако ће се наставити изградња канализационе мреже у Бачком Петровцу, за чега ће бити издвојено милион динара. За извођење радова на санацији и доградњи постојеће фекалне црпне станице са потисним цевоводом у Улици народне револуције у Бачком Петровцу издвојено је 7.759.000 динара, док је за рехабилитацију коловозних конструкција у улицама у индустријској зони у Бачком Петровцу намењено додатних милион динара.

Израда планске и техничке документације за изградњу бициклистичке стазе Нови Сад - Бачки Петровац, деоница од Ирмовачког моста до Аква парка „Петроленд” која повезује насељена места реализоваће се издвајањем преко три милиона динара. Догодине ће 1,5 милиона динара бити издвојено за израду пројектно техничке документације за индустријске зоне С2 и С7 у Бачком Петровцу.

За изградњу вишеспратних стамбних зграда за избеглице у Кулптину Општина Бачки Петровац у наредној години планира 4,78 милиона динара. За израду пројекта за реконстукцију објеката за потребе Музеја војвођанских Словака издвојиће се милион динара. Реализација прве фазе реконструкције објеката у Бачком Петровцу за потребе Музеја војвођанских Словака планирано је 9,27 милиона динара.

Догодине ће се радити и санација Евангалистичке цркве у Маглићу, а биће издвојено милион динара. За изградњу теретане на отвореном у Маглићу са пратећим партнерним уређењем планирано је шест милиона динара.

Догодине ће се радити и адаптација објекта ВУ „Вчиелка” у Маглићу за шта ће требати пола милиона динара. Радиће се и пројекти за реконструкцију објекта ОШ „Јан Чајак” и ОШ „Жарко Зрењанин”, за шта ће се издвојити 3,1 милиона. Изградња, доградња, реконструкција, санација и адаптација објекта Основне школе у Бачком Петровцу коштаће 12 милиона динара, а у школи у Маглићу осам милиона.

Љ. Малешевић

 

Пројекат „Правовремено информисање у Бачком Петровцу” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести