ГРАДСКА ОДЛУКА О РАСПОРЕДУ ПРВАКА У ШКОЛАМА КИКИНДЕ Уједначеним бројем ђака до квалитетнијег образовања

КИКИНДА: На последњој седници градског парламента усвојена је Одлука о одређивању подручја за упис деце у први разред основне школе на територији Кикинде, а како би се поједине школе растеретиле.
1
Фото: Град Кикинда

На конференцији за новинаре у Градској кући истакнуто је да би се рејонизацијом добио уједначен број ђака у одељењима, те би се тако стекли квалитетнији услови за рад.

– Један од бенефита је што ће приступ образовању бити побољшан, јер ће ученицима који живе на удаљенијим локацијама, школе бити доступније и мање ће путовати до њих. То ће допринети и квалитету образовања, пошто ће наставни кадар имати више времена да се посвети деци –  истакла је чланица Градског већа за културу и образовање Валентина Мицковски.

Новом Уредбом, како је појашњено, спречава се стварање технолошких вишкова у школама.

– Школа може да упише дете и са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са њеним просторним и кадровским могућностима. У том случају, родитељи се са молбом обраћају жељеној школи до првог фебруара, а комисија ће након тога размотрити да ли за то постоји оправдан разлог – додао је председник Актива директора основних школа у Кикинди Тихомир Фаркаш.

С. А. И.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести