„Хемофарм” поново промовише креативан приступ рециклажи

ВРШАЦ: Покренимо талас одрживих вредности, порука је читавом друштву који је својим седмим „Извештајем о одрживом развоју за 2018 годину” упутила компанија „Хемофарм” на манифестацији у Вршцу. 
1

У низу креативних радионица учествовали су њихови запослени, пословни партнери, жене и деца из друштвено осетљивих група окупљених у програму „Обучени за успех“ и основци из вршачке школе „Огла Петров Радишић“.

Претварајући креативним радом половне аутомобилске гуме у мобилијар, шарену опрему и украсе, сви они су показали да и гума не мора да постане непотребни отпад, већ може да добије нови живот.

Папир од прерађених аутомобилских гума и одевне коже послужио је компанији „Хемофарм” да баш на њему одштампа свој нови „Извештај о одрживом развоју” и на тај начин додатно укаже да су рециклажа, поновна употреба сировина и циркуларна економија могући увек када постоји спремност, воља и креативност.

Директор „Хемофарма” др Роналд Зелигер истакао је да за представљање новог „Извештаја о одрживом развоју” није случајно изабран баш производни комплекс у Вршцу, јер је управо ту пре 60 година и почела и данас се креира прича о успеху овог највећег домаћег произвођача лекова и регионалног фармацеутског лидера.

- Веома смо поносни да представљамо не само фармацеутског и пословног, већ и лидера одрживог развоја - рекао је Зелигер и објаснио да то значи да „Хемофарм” делом доказује да су уз економске резултате, важни и сви други успеси који воде квалитетнијем животном окружењу и хуманијем друштву.

Прошле године су лекови са знаком „Хемофарма” били доступни на три континента у 34 државе, оборен је нови рекорд производњом 5,5 милијарди таблета, капсула и других форми односно 245 милиона паковања готових производа, уз истовремено додатно смањење загађења и употребе воде и струје. Током прошле године скоро 200 милиона паковања за производе направљено је од рециклираног картона, што значи да је „одрживо паковање“ обезбеђено за више од 80 одсто производа. На тај начин поново је сачувано више од 17.000 стабала.

Истовремено „Хемофарм” је наставио да улаже у своје производне капацитете али и у своје запослене чији број је порастао за седам одсто, при чему жене и даље чине већину од 53 одсто и у укупном броју запослених и у руководству.

Од рециклираног картона направљено је лане паковање за више од 80 одстоХемофармовихпроизвода

Да одрживи развој није само екологија, већ и брига за бољитак читаве заједнице, истакла је Санда Савић, директорка корпоративних послова и комуникација у „Хемофарму”, наглашавајући да је управо зато ова компанија кроз рад своје Фондације само у прошлој години реализовала више од 90 појединачних активности, које су за циљ имале побољшање квалитета здравља и живота људи. Едукативне и хуманитарне акције биле су усмерене на подизање свести грађана о важности превентивних прегледа, донорства органа и трансплантације, али и на стицање нових знања лекара, најбољих студената и ђака.

Награда за изузетност коју од прошле године додељује Фондација показује за које се вредности залажу у „Хемофарму, истакла је Санда Савић изражавајући уверење да ће у периоду пред нама и број оних који креирају садашњост која обезбеђује будућност и тако негују одрживи развој, бити све већи.

В. Х.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести