Хоргошанка Ноеми лепотица кањишког Штранда

КАЊИЖА: Традиционални избор лепотице Штранда, манифестације коју једини наш дневни лист на мађарском језику „Мађар со” негује 50 година, завршен је гала приредбом на обали Тисе у Кањижи.
1
Фото: Најлепше - друга пратиља Драгана Буквић из Бачке Тополе, победница Ноеми Сабо и прва пратиља Николет Шимон из Суботице

Према одлуци жирија за лепотицу Штранда изабрана је Ноеми Сабо из Хоргоша, прва пратиља је Николет Шимон из Суботице, а друга Драгана Буквић из Бачке Тополе

- Пресрећна сам, али веома сам изненађена да сам постала лепотица Штранда и остварила један животни сан - рекла је Ноеми Сабо, којој је поред раскошне лепоте такмичарски број 13 био срећан, на приредби која је пред бројном публиком одржана у суботу увече, 13. јула. Она је стекла право за учешће на избору најлепше Мађарице у свету, који ће се одржати наредног месеца.

У конкуренцији 16 девојака из војвођансксих места за мис фотогеничности проглашена је Рената Ђери из Суботице, а за мис осмеха Хајналка Борбељ из Сенте. По гласовима читалаца „Мађар соа” за лепотицу је изабрана Андреа Балтрес из Сенте, прва пратиља јој је Николет Ухор из Малог Иђоша, а друга Кити Гере из Гунароша.

Лепотицу Штранда Ноеми Сабо је крунисао председник кањишке општине Роберт Фејстамер који је био председник жирија, у коме је била и Едита Таушан, сада Суботичанка, која је за „Мис Штранда” у избору листа „Мађар со” за најлепшу проглашена у првој акцији пре пола века. На том првом избору лепотицу су бирали читаоци на основу фотографија објављиваних у новинама, које су на терену снимали фоторепортери тог листа.

- Пријатно су ме тада изненадили новинари када су дошли у фирму у којој сам радила да ми саопште да сам победница. Пријало ми је што су ме на улици као „Миш Штранда” препознавали. У то време сам већ живела у Суботици где сам играла кошарку, па је и у тим круговима то нешто значило. За сваког човека лепота је нешто друго, различити су укуси и критеријуми, али код избора лепотица на писти важан је и наступ, понашање и комплетан утисак. По мом укусу, најлепша од свих досадашњих лепотица је Олга Перовић из Чантавира. Она је могла да прође као лепотича - утисак је Едите Таушан.

Главна уредница „Мађар соа” Марта Варју задовољна је да традицију избора лепотица негују већ пола века и што се завршна манифестација усталила у Кањижи, зато што на плажама на обалама Тисе итекако има лепих девојака, а поготово што за ова акцију не јењава интересовање девојака, читалаца и публике.

М. Митровић

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести