Инђија: 46 милиона динара за боље водоснабдевање

ИНЂИЈА: Општина Инђија добила је од Покрајинске владе преко Покрајинског секретеријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство 46 милиона динара за три нова пројекта.
v
Фото: Opština Inđija

Наставак оспособљавања повезног цевовода Инђија-Бешка, на покрајинском конкурсу подржан је с непуних шест милиона динара за изградњу црпне станице неопходне за пуштање у рад водоводног система. Укупна вредност појекта је 15,6 милиона динара, којим ће трајно бити решен проблем снабдевања водом насеља Бешка и Чортановци.

Други пројекат је изградња бунара Б22, сабирног цевовода, бунарских шахтова и електромашинских радова на инђијском изворишту, којим ће се додатно стабилизовати водоводни систем са 20 литара у секунди.

Вредност инвестиције је 28,1 милион динара, од чега је Покрајински секретеријат издвојио скоро 20 милиона динара- каже председник општине Владимир Гак и додаје да се и током ванредног стања спремала докуметација за учешће на пројектима, те сада имају и резултате. Рок за реализацију два пројекта је крај октобра.

Један од важних пројеката за инђијску општину је и уређење атарских путева за које је на конкурсу Општина добила 15,7 милиона динара, док ће у путеве бити уложено око 38 милиона динара. Рок за расписивање јавне набавке за овај пројекат је 30. септембар.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести