Инђија покушава да помогне житељима Чортановаца, Банстола, Бешке

Од прекида саобраћаја на прузи између Београда и Новог Сада, што је посебно угрозило житеље Чортановаца и Бешке који су због положаја места у којима живе превасходно били упућени на железнички превоз, прошао је готово месец, а још нема назнака о томе да ће ускоро њихов проблем бити решен.
vladimir gak, Dnevnik/Branislav Lučić
Фото: Дневник/Бранислав Лучић

Све очи упрте су у ЈГСП „Нови Сад”, из којег су за „Дневник” почетком месеца рекли да разматрају могућност увођења међумесне аутобуске линије до Чортановаца, што би много значило не само Чортановчанима већ и становницима Банстола који годинама траже да им се обезбеди превоз да Новог Сада и Сремских Карловаца.

Председник општине Инђија Владимир Гак каже да је то пат-позиција  коју локална самоуправа не може сама превазићи.„Увођење ванредних линија је у искључивој надлежности ресорног министарства, из којег је стигао одговор да је то могуће, али тек у октобру“, каже Владимир Гак, и додаје да се поставља оправдано питање шта радити до тада. „Проблем је у томе што општина, било која да је у питању, нема ингеренције да решава такву врсту потешкоћа.

Једино што можемо је да будемо посредници и да указујемо на то колико је проблем озбиљан и колико нам је значајно да га пребродимо, као што и радимо. Спремили смо допис надлежнима у Новом Саду за продужетак приградске линије из Новог Сада с додатним поласцима до свих тих села која су угрожена, ако тамошњи градски превозник има техничке и друге капацитете. То је оно што ми можемо урадити. Надам се да ћемо успети у томе јер не постоји друга могућност.“

Гак каже да ће исти допис бити упућен и „Ласти” не би ли и тај превозник појачао превоз. „Најтеже је када немате могућност и инструменте да помогнете грађанима када су у некој невољи. Надам да ће ЈГСП „Нови Сад” пронаћи начин да нам изађе у сусрет“, закључио је Гак.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести