Инвестиција општине Кањижа вредна милион динара, пречистач ваздуха у осам јавних објеката

КАЊИЖА: Осам јавних установа, међу којима су услужни центар у згради Скупштине општине, полицијска станица, Дом здравља, седиште Културног друштва „Свети Сава”, „Арт кафе”, као и католичка и православна црква, добили су опрему за пречишћавање ваздуха, коју је донирала Општина Кањижа.
1
Фото: Општина Кањижа

Укупна вредност инвестиције је милион динара.

Челницима институција је почетком седмице уручена опрема, а председник општине Кањижа Роберт Фејстамер је казао да је уверен да ће све институције имати користи од те донације, те да ће општина наставити са сличним улагањима и у наредном периоду, јер је епидемија коронавируса последње две године показала да је важна непрекидна брига о здрављу становништва. 

Уметничка директорка Културног друштва „Свети Сава” Корнелиа Вадас захвалила се што је та установа уврштена међу осам оних који су добили опрему јер њихов објекат свакодневно посећује на десетине људи.

- Заиста, много људи не само да посећује, већ и учествује у раду Друштва, од трогодишње деце до одраслих. Много нас игра и пева у једном простору, а од сад ће нам бити много боље, јер ће ваздух у просторији бити чистији - истакла је Корнелиа Вадас.

Како је објаснио добављач Бојан Јанковић опрема се мора користити у затвореној просторији, а да се притом не отварају ни прозори, како би се постигао најбољи ефекат. Он је нагласио да је реч о квалитетним апаратима опремљеним УВ лампама, најбољим на тржишту, који филтрира из ваздуха бактерије и вирусе, те штити од инфекција. Уређај, који садржи пет филтера и јонизатор, може да очисти просторију површине од сто квадратних метара од патогена и да тако допринесе очувању здравља. 

Осам пречистача је у понедељак пуштено у рад, а на такву новину у будућности могу да рачунају и друге јавне установе

С. К-ч

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести