Из базена нигде не цури

ЗРЕЊАНИН: Грађевинска сезона у Зрењанину стартовала је с првим лепим данима и у овом тренутку се радови одвијају на неколико локација. Један од најважнијих послова за мештане највећег града у Банату

свакако је изградња постројења за прераду воде. Да су све активности усмерене на што скорији завршетак грађевинских радова на изградњи пречишћивача воде говори податак да посао није прекидан ни током Дана државности, као ни викендом.

- Завршено је тестирање базена сирове и питке воде на водоиздрживост, нису забележена ни најмања цурења воде, што значи да су објекти успешно прошли тест и да су спремни за прихват воде када постројење буде почело са радом – објашњава руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација” Синиша Гајин.

Прва привредна инвестиција која ће уследити ове године у Зрењанину је стовариште грађевинског материјала, а објекат на парцели површине 13.800 квадратних метара подиже зрењанинско предузеће „Бомист”. Градилиште је отворено на излазу из Зрењанина, на завршетку Железничке улице, између Плинаре и кружне раскрснице на обилазници. Овим ће, практично, „Бомист” чинити везу између последњих градских кућа и индустријске зоне „Северозапад - Елемир”, односно погона компанија „Фулгар” и „Гезе”. У другој фази предвиђена је и изградња капацитета за откуп и складиштење житарица, односно силоса.

- Уз стовариште биће изграђено и подно складиште, и надам се да ће ови објекти бити у функцији ове године. Плац је комплетно опремљен свим прикључцима, од електричне енергије и телефона, до водовода и канализационе мреже – истиче Мићо Станић, један од власника ове фирме специјализоване за промет грађевинског материјала, утовар и истовар, као и услуге грађевинским машинама.

Граде се и стамбени објекти. Почела је изградња прве вишеспратнице у насељу Багљаш након дуго година, а инвеститор је новосадско предузеће „Хоме Интерпоинт”. Такође, радници предузећа „ГИК Интерградња Банат груп”, додуше у мањем броју, поново се налазе на градилишту стамбено - пословног објекта „Центар – југ” у Зрењанину, поред зграде Месне заједнице „Доситеј Обрадовић”.

Градња тог објекта започета је још 2008. године, потом је прекинута, па настављена крајем 2014. и поново прекинута. Радови су, ипак, стигли до четвртог спрата, па је можда извеснији и њихов завршетак.
У току су и завршни радови на још два стамбена објекта у Зрењанину - инвеститор „Максимовић - градња” гради први од два стамбено - пословна објекта у Улици Југ Богдана 4, у насељу Леснина, док у Тоше Јовановића 26 предузеће „Био - Електрик” из Зрењанина гради мањи стамбени објекат са осам станова и пословним простором.

Ж. Балабан
 

„Лидл” готов, али чека

Настављени су и радови на градилишту трговинске компаније „Лидл”, у пословној зони у Улици Пере Добриновића и објекат је готово у потпуности завршен, укључујући и прилазне путеве, паркинг и расвету. Како је раније најављено у тој компанији, током 2018. године очекује се истовремено отварање двадесетак објеката широм Србије који су у различитим фазама градње, тако да ће „Лидл” у Зрењанину још мало сачекати на отварање и почетак рада.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести