Изложба предузетничких вештина жена у Новим Козарцима

НОВИ КОЗАРЦИ: Завод за равноправност полова организовао је у Новим Козарцима, трећу по реду, „Изложбу предузетничких вештина жена на селу” која за циљ има промоцију њихових рукотворина, али и овдашњих туристичких потенцијала.
rucni rad
Фото: Facebook/Udruženje žena Novi Kozarci

Представнице око 40 удружења из Кикинде, околних села и овог дела Баната представиле су своје активности. Директорка Завода за равноправност полова Диана Миловић, указала је да посебан акценат стављају на жене из сеоских средина:

Мислимо да су оне маргинализоване у сваком погледу. Покрајинска влада труди се да пробуди наша лепа војвођанска села. Мислимо да није у реду да највећи део наше популације живи у великим градовима, и то поред оваквог богатства које Војводине има у селима. Ова и сличне изложбе управо су томе посвећене, казала је Миловић.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је манифестацију и том приликом изјавио да изложба шаље прелепу слику из Нових Козараца и уједно потврђује да село може да живи, те да је ово и доказ да град зависи од села. Миодраг Булајић, члан Градског већа Кикинде констатовао је да је ова изложба лепа прилика да жене промовишу своје вештине и способности:

На овај начин жене желе да покажу да живот на селу има и своје предности. Трудимо се да учинимо да сеоске жене и њихово стваралаштво буду видљивији, али и да се међусобно повежу, казао је Булајић.

В. Х.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести