Јавни радови у општинама Нова Црња, Нови Бечеј, Житиште и Сечањ

ЗРЕЊАНИН: У Средњобанатском округу у току је реализација 14 јавних радова по јавном позиву Националне службе за запошљавање.
д
Фото: Dnevnik.rs

На девет јавних радова, који су намењени особама са инвалидитетом, ангажовано је 35 лица, док је на пет јавних радова за остале незапослене укључено 25 особа са евиденције незапослених.

У зрењанинској филијали НСЗ кажу да се на подручју општине Нова Црња обавља пет јавних радова, у општини Сечањ и граду Зрењанин по три, два у општини Нови Бечеј и један у општини Житиште.

У новоцрњанској општини у спровођење два јавна рада укључене су особе са инвалидитетом, а у три остали незапослени. Извођачи јавних радова су Туристичка организација Нова Црња, Удружење грађана „Елизабет Фесл де Алемани“, Месна заједница Александрово и ЈКП „8. август“ из Српске Црње. Између осталог, ангажовани радници ће током четири месеца уклањати растиње, бетонирати стазу и изградити надстрешницу и тоалет на месном гробљу у Александрову. Једна екипа радника ће на подручјима Александрова, Тобе, Нове Црње, Војвода Степе, Српске Црње и Радојева припремити терен за садњу, пошумљавање и формирање ветрозаштитних појасева.

На подручјима Банатског Двора, Честерега и Међе, у општини Житиште, уређују се и одржавају спортски терени и дечија игралишта, док се у Јаши Томићу и Бусењу уређују паркови, шеталишта и остале јавне зелене површине, али и уклањају дивље депоније.

Уређују се и локације од туристичког значаја за општину Сечањ, као што су кеј и плажа на Тамишу. Један од ангажованих радника Бојан Братић, који је први пут укључен у ове јавне радове, каже да се већ могу приметити промене на терену.

-Задовољан сам условима за рад. Обезбеђене су нам машине, гориво, алат, ништа нам не фали за рад на терену. Заиста се види шта је до сада урађено, види се да смо уложили доста труда – истиче Братић.

У библиотекама у Сечњу, Јаши Томићу, Крајишнику и Сутјесци три радника из групе особа са инвалидитетом сређиваће депо библиотеке. Резултат би, након четири месеца, требало да буду сређени и прегледни депои, са добро класификованим библиотечким материјалом и додатним простором за нове књиге.

Када је реч о општини Нови Бечеј, тамо се реализују два јавна рада на којима су ангажоване особе са инвалидитетом. Подносиоци пројеката су Дом за одрасле и старије „Свети Василије Острошки - Чудотворац“ и Туристичка организација Нови Бечеј. Ангажовањем додатне радне снаге биће унапређени услови живота корисника поменутог дома. Такође, радници ће одржавати и уређивати приобаље, новобечејску марину и спортске терене.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести