Каћки ватрогасци запржили најукуснији пасуљ

НАКОВО: Сеоску славу Видовдан мештани Накова су обележили скромнијим програмом него што је уобичајено, због познате епидемиолошке ситуације.
в
Фото: Град Кикинда

Изостао је традиционални међународни фестивал фолклора „Ајмо заиграти, ајмо де“, а уприличено је такмичење у кувању пасуља.

У конкуренцији 42 екипе из свих крајева Војводине, по оцени жирија, чланови Добровољног ватрогасног друштва из Каћа припремили су најукуснији пасуљ, па им је припао победнички пехар. Пехар за друго место припало је наковачком „Полету”, а треће женској екипи, састављену од чланица ДВД Кикинда:

- Захваљујем се нашим пријатељима из новосадског Удружења „Петровчана”, али и бројним гостима. Као и ранијих година, подржали су нас локална самоуправа Кикинде и Севернобанатски округ. Програм Видовданског сабора смо, због познате ситуације са коронавирусом, морали да изменимо, па је изостао наш чувени фестивал фолклора - констатовао је председник МЗ Наково Милан Мајсторовић.

Честитајући мештанима сеоску славу члан Градског већа Кикинде Миодраг Булајић поручио је да је и ово доказ да село живи, да има одговарајуће манифестације.

- Желимо да свака сеоска месна заједница буде језгро окупљања мештана, у ком ће се неговати култура, традиција и обичаји - нагласио је Булајић.

Честиткама се придружио начелник Севернобанатског управног  округа Никола Лукач, истакавши да је слава у Србији нешто је најсветије.

- Наковчани су успели да организују ово такмичење и на један леп и примерен начин, обележе сеоску славу. Верујем да ни домаћини нису очекивали оволико екипа - констатовао је Лукач.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести