Камен темељац за фабрику гума у Инђији 15. децембра

ИНЂИЈА: Камен темељац за изградњу фабрике гума јапанске компаније Тојо тајерс планирано је да буде постављен у Инђији15. децембра, потврдио је данас председник Општине Инђија Владимир Гак, а очекује се да овом догађају присуствује и председник Србије Александар Вучић.
i
Фото: Youtube Printscreen

“Ово је најзначајнија инвестиција до сада у Србији с обзиром на висину улагања од 367 милиона евра у првој фази, величину објекта и чињеницу да Тојо тајерс припада Мицубиши корпорацији”, изјавио је Гак у разговору за Танјуг.

Додао је како ће главни извођач радова на изградњи хале која ће захватати око 20 хектара бити јапанска компанија Такенака, али да ће бити места и за наше грађевинце као подизвођаче.

“Желимо да наши привредници учествују у изградњи једног овако великог објекта од чега ће моћи да живе наредних година”, рекао је Гак.

Рок изградње је 17 месеци, након чега се очекује да фабрика годишње производи пет милиона гума премијум класе за тржиште Европе и Русије.

Општина Инђија је обезбедила земљиште површине 64 хектара и неопходну инфраструктуру, али је главни посао на привлачењу инвестиције обавио председник Србије Александар Вучић, истакао је Гак.

Конкуренција нам је била практично читава Европа, али смо ми победили захваљујући несебичној подршци председника Вучића и Владе Србије, због важности коју ова инвестиција има за читаву Србију, навео је наш саговорник.

Гак је данас одржао састанак са представницима јапанских компанија које ће бити кооперанти Тојо тајерса у Инђији, али није желео да открива њихова имена.

“Сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати још две до три кооперантске инвестиције које не знам да ли ће бити у Инђији, али нека буду било где у Србији. Овом инвестицијом смо покренули нову еру привреде Србије”, нагласио је председник Општине Инђија.

Тојо тајерс би у новом погону требало да запосли 537 радника чије плате ће бити изнад српског просека, најављено је раније.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести