Капела до краја године

ТЕМЕРИН: У току су завршни радови на Западном гробљу у Темерину, у Улици Ракоци Ференца, где још треба да се уз изграђену капелу, уради прилазни плато, подигне ограда око новоизграђеног објекта, као и да се уреди простор око капеле и среди фасада.
d
Фото: З. Варга

Општина Темерин за ове послове издвојила је четири милиона динара, а уколико време дозволи све ће бити завршено до краја године.

Капела на Западном гробљу, подсећа начелница Одељења за пољопривреду и инвестиције Соња Тодоровић, почела је да се гради 2015. године, када је за ту намену издвојено 3,6 милиона динара и те године је сазидан објекат. У другој фази наредне године из општинског буyета потрошено је 7,6 милиона динара за завршене зидарске радове и надстрешницу.

У Темерину, каже начелница Соња Тодоровић, постоје три гробља, два римокатоличка и једно православно.

- На православном гробљу постоји изграђена капела, док се на преостала два користи неадекватан простор. Општина Темерин ће изградњом капале, бар на једном римокатоличком гробљу обезбедити адекватан простор –казала је начелница Тодоровић.

З. Д.

 

ПројекатТемеринска хроникареализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести