Капитална покрајинска инвестиција у Црепаји: Настављена изградња спортске хале

ЦРЕПАЈА: Настављени су радови на изградњи спортске хале у Црепаји, у ковачичкој општини, захваљујући средствима која су обезбедили Покрајинска влада и Управа за капитална улагања АП Војводине.
Crepaja Obilazak radova na sportskoj hali
Фото: Youtube Printscreen

Уговором који је недавно потписан у Покрајинској влади обезбеђено је 60 милиона динара, а предвиђено је да се додатних 60 милиона динара издвоји из општинске касе Ковачице.

Нова мултифункционлна спортска хала замениће дотрајалу и нефункционалу халу, која је срушена, па ће се тако услови за развој спорта подићи на висок ниво. Радове на изградњи хале су обишли председник ковачичке општине Јарослав Хрубик и његов заменик Петар Вишњички.

- Испуњавамо обећања која смо дали пред изборе, па тако и за овај пројекат изградње спортске хале у Црепаји који смо започели прошле године. Општина је за почетак уложила 25 милиона динара за рушење старе нефункционалне и неусловне хале и почетак градње нове мултифункционалне спортске хале. Поносан сам да је Општина Ковачица недавно на покрајинском конкурсу за развој спорта међу три општине у Војводини које су добиле средства. Уговором који је потписан обезбеђено је 60 милиона динара, а општина ће додатно издвојити средства за завршетак хале у Црепаји. На овај начин је обезбеђено 145 милиона динара за један од највећих инвестиционих пројеката у области спорта у општини Ковачица - каже председник општине Јарослав Хрубик.

Председник Савета МЗ Црепаја Драган Јованов напоменуо је да је постојала бојазан међу грађанима да се радови неће наставити услед велике пандемије која је задесила како читав свет, тако и нашу земљу.

- Потписивање уговора у Покрајинској влади и наставак радова на изградњи спортске хале, у Црепаји је дочекана јако позитивно и повољно, из разлога што су људи стрепели, јер није било довољно пара у буyету за почетне радове који су обављени. Са средствима која су сада обезбеђена покривено је више од две трећине радова на изградњи, тако да је цело село сада усхићено – пренео је утиске мештана Драган Јованов.

Председник ковачичке општине Јарослав Хрубик и председник Савета МЗ Црепаја Драган Јованов рекли су да су очекивали подршку из покрајинског буџета, па су упутили захвалност Покрајинској влади и Управи за капитална улагања АП Војводине на разумевању. Хрубик је саопштио да општина наставља са улагањима у развој спорта па ће наредних дана бити расписан конкурс за субвенционисање пројеката у овој области  

М. Митровић

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести