Спортска хала ниче уз највећу школу у Белој Цркви

БЕЛА ЦРКВА  Са 350 ђака Основна школа „Жарко Зрењанин” највећа је у белоцркванској општини. Њени ђаци и цела заједница добиће нову фискултурну салу која се гради уз саму школу.
Hala niče uz OŠ„Žarko Zrenjanin” Foto:RTV
Фото: Хала ниче уз ОШ„Жарко Зрењанин” Фото:РТВ

Камен темељац за овај објекат положио је пре два месеца председник Покрајинске владе Игор Мировић, а ових дана градилиште је посетио председник општине Дарко Богосављевић да би о току радова разговарао са извођачима.

У току је  армирање и монтажа оплате темељних греда и чашица за будућу спортску халу, већ је припремљен анекс за свлачионице и пратеће просторије. Постављена је подлога, урађена кишна и фекална канализација, и пратећа инфраструктура, а монтажа пратећих префабрикованих елемената очекује се до краја месеца.

- Ангажовано је ових дана  20 људи, од тога неколицину из општине Бела Црква, што значи да задржавамо право да запошљавамо раднике из локалне самоуправе који су квалификовани за ову врсту послова. То ћемо наставити и у наредном периоду, и како се радови буду одвијали тако ћемо и запошљавати потребну радну снагу за одговарајућу врсту послова – рекао је шеф градилишта Борисав Арсеновић.

До Нове године биће постављени и стубови, након чега се може почети са постављањем кровне конструкције, и убрзо и са унутрашњим радовима. Тако ће после више деценија обећања, Бела Црква коначно добити спортску халу.

- Мислим да је ово огромна ствар за све становнике општине Бела Црква, поготово за децу и младе. Бела Црква ће коначно добити нову лепу спортску халу са 350 седишта, са трибинама, која ће испуњавати услове за одржавање спортских такмичења – рекао је председник општине Дарко Богосављевић.

У току је и реконструкција мале сале, која никада није имала грејање, а укупно је за све ове радове издвојено 234 милиона динара, који се у пуном износу финансирају преко Управе за капитална улагања АПВ.

        В. Х.

EUR/RSD 117.5736
Најновије вести