Кикинђани путују на финале Спортских игара младих

КИКИНДА: Заменица градоначелника Кикинде Босиљка Срдић пожелела је данас бројној спортској експедицији успешан наступ у финалу „Спортских игара младих“ за Србију.
kikinda mladi kikinda org.
Фото: kikinda.org.rs

Велика спортска приредба одржаће се у Београду, од 17. до 21. јула. Учешће на такмичењу, у конкуренцији више од 1.000 спортиста,изборили су наши млади суграђани који су били најуспешнији на „Спортским играма младих“ у Кикинди.

Кикинду ће представаљати 82 такмичара, а на пријему им је заменица градоначелника уручила препознатљиве наранџасте мајице.

„Поносно их носите и нека вам донесу срећу. Ваши досадашњи резултати говоре да се налазите у друштву најбољих. На томе вам честитам. Верујем да ћемо се по вашем повратку, поново окупити на овом месту и заједно прославити ваше победе”, рекла је Срдић.

Она, али и Светлана Мирчић-Вукобрат, председница Школског спортског савеза Кикинда, прижељкују да се млади Кикинђани опробају и на међународној сцени. Спортисти који остваре најбоље резултате на „Спортским играма младих“ средином августа отпутоваће у Сплит.

Тај град биће домаћин финалног издања великог такмичења које промовише здрав стил живота и пријатељство. Учествоваће победници из Србије, БиХ и Хрватске:

“Такмичење је велико и аматерског карактера, али деци пружа лепу поруку. Важно је да се баве спортом, друже и буду здрави”, оценила је Мирчић-Вукобрат.

Р. Д.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Кикинда. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести