Књиге за све прваке у Старој Пазови

СТАРА ПАЗОВА: Сви прваци на територији општине Стара Пазова добили су бесплатне уџбенике и школски прибор од локалне самоуправе.
д
Фото: Ђорђе Радиновић

Општина Стара Пазова трећи пут за редом је организовала овакву акцију како би олакшала родитељима ђака првака у девет основних школа ове сремске општине. Свих 646 првачића је добило бесплатне уџбенике, за које је из општинске касе издвојено 4,8 милиона динара. Ово је тек једна у низу акција које се спроводе у циљу улагања у образовање, које је приоритет, изјавио је председник општине Ђорђе Радиновић, приликом поделе уџбеника и школског прибора.

- Годинама уназад регресирамо превоз ученика и студената до њихових образовних установа, 40 одсто цене месечне карте за превоз општина обезбеђује за средњошколце и студенте који путују ван територије општине, а 80 одсто месечне карте за школарце који путују између насеља унутар општине. Традиционално купујемо и опремамо све наше ђаке прваке школским уџбеницима и неоходним прибором, а у сарадњи са Патријаршијом Српске православне цркве сваке године награђујемо одличне ученике петнаестодневним едукативним путовањем на грчко оствро Крф. Пружамо подршку младим талентима, односно студентима који имају просек оцена преко девет, те им додељујемо новчана средства путем конкурса. Тако сваке године у просеку 60 студената са територије општине добије по 60.000 динара - подсетио је Ђорђе Радиновић.

Б. Петровић

 

Пројекат „Стара Пазова на длану“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести