Ко је сејао код Сомбора, да се сам пријави

СОМБОР: Радна група коју је именовала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, позвала је сва правна и физичка лица да се пријаве уколико су без правног основа обрадила државно пољопривредно земљиште, односно земљиште у јавној својини града Сомбора.
setva
Фото: Dnevnik.rs

Овај позив темељи се на одредби Одлуке о скидању усева са пољопривредног земљишта у јавној својини Републике, односно Града Сомбора, сагласно Закону о пољопривредном земљишту.

Пријављивање се може извршити сваког радног дана у времену од 7.30 до 15 часова, у просторијама Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине Градске управе града Сомбора, приземље Градске управе (зграда Жупаније), канцеларије број 50 и 55.

Против правних и физичких лица која су без правног основа обрадила државно пољопривредно земљиште, а нису извршила пријављивање, на основу података Пољочуварске службе града Сомбора, примениће се законом прописана мера – скидање усева са узурпираног пољопривредног земљишта.

Такође, против правних и физичких лица која су без правног основа обрадила државно пољопривредно земљиште примениће се и друге законом прописане мере, стављање пољопривредног газдинства у пасиван статус и покретање одговорајућих судских поступака од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Управе за пољопривредно земљиште.  

М. Г.

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести