Код лекара у нове ординације апатинског Дома здравља

АПАТИН: Почетом децембра требала би да се заврши адаптација Дома здравља, преуређују се просторије лабораторије, опште медицине и офтамолошле ординације па мајстори руше зидове, граде нове , крече, постављају нова врата, пултове и напослетку када се радови заврше, стиже и нови намештај.
U toku je adaptacija unutrašnjosti Doma zdravlja u Apatinu Foto: privatna arhiva
Фото: У току је адаптација унутрашњости Дома здравља у Апатину Фото: приватна архива

- Радови вредни 13 милиона динара биће плаћени новцем из локалног буџета - каже помоћница директора Дома здравља Бранка Бајић. - Део посла је већ завршен па лабораторија већ ради у новом амбијенту. У наредном периоду очекује се, да се и унутрашњост осталих просторија  у Дому здравља , опште праксе и офтамолошке ординације среде, и да  се у договору са локалном самоуправом догодине настави са модернизацијом унутрашњости зграде.

Планира се адаптација унутрашњости  Дома здравља, простор хитне помоћи и медицине рада, али  ће коначну одлуку о томе  донети  локална самоуправа.Недавно је Дом здравља  добио ултразвук, апарат који је био преко потребан, а новац је такође обезбедила општина .

- Солидно смо опремљени, али нас недостаје кадар, пре свега треба нам бар девет медицинских сестара и четри лекара опште праксе , па са нестрпљењем очекујемо да држава дозволи нова запошљавања - каже Бранка Бајић. истиче и да се амбуланте по насељима општине редовно одржавају и да у  том погледу нису потребна велика улагања, поготово што је пре три године амбулатна у Купусини сасвим обновљена. У Пригревици и у Сонти су амбуланте у солидном стању јер се годишње улаже у одржавање простора, док је објекат здравствене станице у Свилојеву изграђен пре десетак година, и  још не захтева већа инвестициона улагања.

З. Делић

Пројекат “Апатинска хроника” реализује ДВП продукција, а суфинансира Општина Апатин. Ставови у оквиру медијски попдржаног пројекта не узражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести